Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Mail Menu
Melden Whatsappgroep Contact

Buurtpreventie Kerk-Avezaath

Samen komen we verder!

De werkgroep buurtpreventie Kerk-Avezaath is in februari 2010 spontaan ontstaan tijdens een bijeenkomst, waarbij vertegenwoordigers van Gemeente Buren, Bewonersvereniging Kerk-Avezaath, Mozaïek welzijnsdiensten en bewoners bij elkaar kwamen om te praten over de plannen bij de speeltuin ’t Luttertje. Aanleiding hiervoor waren meldingen van overlast in het dorp; in het bijzonder in en rondom de speeltuin. Inmiddels zijn we actief op een veel breder terrein.

Vrijwilligers

Een aantal vrijwilligers loopt 's avonds regelmatig een rondje door het dorp om te kijken of er overlast is. Dit gebeurt frequenter in de weekenden en als er (tent)feesten zijn. Daarnaast houden we ons bezig met andere zaken, zoals verkeershinder in het dorp (te hard rijden), inbraakpreventie, website buurtpreventie, WhatsApp-groep, etc.

Door onze aanpak is er sprake van minder overlast het afgelopen jaar. Maar vooral tijdens de feesten in en rondom ons dorp is er nog wel sprake, zij het incidenteel, van enige overlast.

Samenwerking met wijkagent en opbouwwerker

Inmiddels bestaat de werkgroep uit bewoners uit ons dorp die in samenwerking met de wijkagent, een jongeren opbouwwerker van Mozaïek, leden van de bewoners- en speeltuinvereniging de veiligheid en leefbaarheid in het dorp willen behouden c.q. verbeteren.

Om de twee à drie maanden, afhankelijk van de actuele onderwerpen, komt de werkgroep bij elkaar om de voortgang en eventuele meldingen van overlast/problemen te bespreken en gepaste actie hier op te nemen.

U bent als bewoner de ogen van ons dorp! Ziet u iets vreemds meldt het ons via onze website, whatsapp of bel direct de politie, 0900-8844.

Buurtpreventie diensten

 

Buurtpreventie Kerk-Avezaath
Voorzitter Wim Hobé
Coördinator Caroline Kolff
Inwoners Peter Balen
Aart Keij
Guus Linnemann 
Wijkagent Dik Laponder
Moziëk Welzijnsdiensten Marc Horsten
E-mail buurtpreventie@kerkavezaath.info

De werkgroep blijft zoeken naar vrijwilligers die mee willen werken en denken ten aanzien van buurtpreventie in ons dorp. Dit kan op allerlei wijzen en kost niet veel tijd. Bent u geïnteresseerd dan horen wij dat graag.

Stel een vraag

Naam*
Email*
Telefoon
Akkoord Ja, u mag mij via e-mail op de hoogte houden
Reactie
Verzenden